Tilbud steg for steg (leverandører)

Skrive tilbud til det offentlige

Her finner du de viktigste aktivitetene du trenger å gjennomføre når du skal legge inn tilbud på en offentlig konkurranse. Ikke vent for lenge med å gjennomføre disse aktivitetene.

Det er sjelden en konkurranse er den andre lik. Noen konkurranser kan se veldig like ut, men oppdragsgiver kan ha endret et par krav eller dokumentasjonskrav eller kanskje krav til utforming av tilbudet.

Spørsmål til konkurransen

Har du spørsmål til hvordan konkurransen er utarbeidet? Ta det opp med oppdragsgiveren så fort som mulig og før tilbudsfrist. Forbehold eller alternative tilbud kan ofte føre til avvisning. Det kan fort oppstå feil eller uklarheter i konkurransedokumenter. Hvis du oppdager dette bør du ta kontakt med oppdragsgiver og gjøre oppmerksom på feilen, eller stille oppklarende spørsmål.

Tidsfrister

Offentlige konkurranser har ofte korte tidsfrister, alt fra noen dager til noen måneder avhengig av kompleksiteten i konkurransen. Det kan derfor være lurt å ha noen faste rutiner for arbeidet med en tilbudsprosess. Da kan du unngå at du bruker alt for mye tid på å fremskaffe dokumentasjonen i stedet for å fokusere på å skrive et godt tilbud med gode løsninger på de behov kunden har.

Dokumentbibliotek

Å levere inn tilbud til det offentlige betyr at det er krav om å dokumentere mange forhold ved din bedrift. Disse kan du med fordel ha lagret i et «bibliotek» som alltid holdes oppdatert slik at ikke unødvendig tid går bort i å hente dette når du starter tilbudsskrivningen.

 

 

Oppdatert: 21. november 2018

Fant du det du lette etter?

Det beklager vi!

Hva lette du etter? Bruk gjerne stikkord