Nå er det enklere å anskaffe grønne og sirkulære møbler

Nye krav og kriterier skal gjøre det enklere for innkjøper å stille krav til miljø i anskaffelser av møbler. En ny veileder utfyller kriteriesettet og viser hvordan offentlige virksomheter kan jobbe for at bruken av møbler bidrar til en sirkulær økonomi.

Virksomheter kan redusere skadelig miljøpåvirkning og spare utgifter ved å ha et bevisst forhold til hvordan de kjøper og avhender møbler. Ved å stille krav til kvalitet, kjemikalieinnhold og bærekraftige materialer sammen med internt ombruk, kan de oppnå en vesentlig miljøgevinst. Ved å velge leverandører som er best på miljø, kan virksomhetene også stimulere til grønn konkurransekraft i bransjen.

I tillegg til krav og kriterier for nye møbler har DFØ utviklet en veileder som viser eksempler på hvordan du kan benytte møbler til en sirkulær økonomi.

– Å kjøpe oppgraderingstjenester for eksisterende møbler er ofte billigere enn å kjøpe nye. Det behøver ikke gå utover funksjon og estetikk, sier prosjektleder Victoria Stokke.

Kriteriesettet skal etter planen også bidra til å gjøre kravstilling og dokumentasjon for leverandører som kan levere bærekraftige produkter og tjenester, mer standardisert. Kravene og kriteriene er utformet slik at de kan tilpasses forskjellige ambisjonsnivåer, og er utviklet i samarbeid med en ekspertgruppe med innkjøpere og representanter fra bransjen. 

Om du ønsker å høre mer om kriteriesettet og veiledningen kan du delta på webinar den 3. desember.

Ny veileder om Grønne og sirkulære anskaffelser av møbler.

Krav og kriterier for møbler DFØs Kriterieveiviser for bærekraftige anskaffelser.

Publisert: 1. desember 2020

Fant du det du lette etter?

Det beklager vi!

Hva lette du etter? Bruk gjerne stikkord