SOA Bærekraft

Sertifiseringsordningen SOA Bærekraft tar for seg temaene klima og miljø, arbeidslivskriminalitet, sosialt ansvar og andre samfunnshensyn.

Fra SOA Samfunnsansvar til SOA Bærekraft

SOA modulen om bærekraft har byttet navn. Temaene i fagplanen er de samme.

Fagplanen SOA Bærekraft skal bidra til å gjøre det lettere for offentlige oppdragsgivere å stille krav til, og følge opp, bærekraft i anskaffelser. Fagplanen er et godt grunnlag for å jobbe systematisk med kompetansebygging for både virksomheter og enkeltpersoner.

Fagplan og sertifiseringstest

SOA Bærekraft består av en fagplan og en sertifiseringstest. Fagplanen tar for seg hva en innkjøper skal kunne for å gjennomføre en anskaffelse som reduserer skadelig miljøpåvirkning og fremmer klimavennlige løsninger, ivaretar krav til lønns- og arbeidsvilkår, og tar sosialt ansvar gjennom å ivareta menneskerettigheter i leverandørkjeden.

Fagplanen har samme struktur som fagplanen SOA Basis, og tar for seg emnene:

  • Kontraktsoppfølging
  • Grunnleggende begreper
  • Planlegging av anskaffelsesprosessen
  • Konkurransegjennomføring
  • Lov og forskrift om offentlige anskaffelser

Kurs

Under finner du lenke til kursene til leverandørene som har opplyst at de baserer kursene sine på fagplanen SOA Bærekraft.

Kursleverandører oppfordres til å utvikle kurs med utgangspunkt i fagplanen. Ta kontakt med oss på soa-post@dfo.no om du er leverandør og ønsker å tilby kurs. Vi vil publisere navnet på kursleverandørene på denne siden fortløpende.

Sertifiseringstest

Du kan melde deg opp til sertifiseringstesten via en kursleverandør, eller direkte på Norsk Test sine sider.

Se også

Oppdatert: 1. februar 2023

Kontakt

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.