SOA Bærekraft

Sertifiseringsordningen SOA Bærekraft tar for seg temaene klima og miljø, arbeidslivskriminalitet, sosialt ansvar og andre samfunnshensyn.

Logo for SOA Bærekraft

SOA Bærekraft består av en fagplan og en sertifiseringstest.

Fagplan

Fagplanen SOA Bærekraft skal bidra til å gjøre det lettere for offentlige oppdragsgivere å stille krav til, og følge opp, bærekraft i anskaffelser. Fagplanen er et godt grunnlag for å jobbe systematisk med kompetansebygging for både virksomheter og enkeltpersoner.

Fagplanen tar for seg hva en innkjøper skal kunne for å gjennomføre en anskaffelse som reduserer skadelig miljøpåvirkning og fremmer klimavennlige løsninger, ivaretar krav til lønns- og arbeidsvilkår, og fremmer grunnleggende menneskerettigheter i leverandørkjeden, og andre samfunnshensyn.

Det er en fordel å ta SOA Basis før du tar SOA Bærekraft.

Fagplanen har samme struktur som fagplanen SOA Basis, og tar for seg emnene:

  • Grunnleggende om bærekraftige anskaffelser
  • Planlegging av anskaffelsesprosessen
  • Konkurransegjennomføring
  • Kontraktsoppfølging

Sertifiseringstest

Du kan melde deg opp til sertifiseringstesten via en kursleverandør, eller direkte på Norsk Test sine sider.

Oppdatert sertifiseringstest fra 1. februar 2024

Som følge av endringer i anskaffelsesregelverket 01.01.2024, har vi oppdatert fagplanen og sertifiseringstesten SOA Bærekraft.

Kurs

Under finner du lenke til kursene til leverandørene som har opplyst at de baserer kursene sine på fagplanen SOA Bærekraft.

Kursleverandører oppfordres til å utvikle kurs med utgangspunkt i fagplanen. Ta kontakt med oss på soa-post@dfo.no om du er leverandør og ønsker å tilby kurs. Vi vil publisere navnet på kursleverandørene på denne siden fortløpende.

Se også

Oppdatert: 7. februar 2024

Kontakt

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.