Kontraktsvilkår for lønns- og arbeidsvilkår

Vi har utarbeidet standardiserte kontraktsvilkår for lønns- og arbeidsvilkår, som kan brukes i alle relevante anskaffelser.

Kontraktsvilkårene kan klippes og limes rett inn i egne kontrakter.

Siste versjon er versjon 2, oppdatert per januar 2022.

Vær oppmerksom på at DFØs standard kontraktsvilkår følger forskrift om lønns- og arbeidsvilkår. Dersom du ønsker grunnlag for å gjøre stedlig kontroll, må dette inntas i kontrakten. Du kan for eksempel innta følgende passus:

Oppdragsgiver, samt eksterne kontrollører engasjert av oppdragsgiver, har rett til å foreta annonserte og uannonserte stedlige kontroller hos leverandøren, eventuelle underleverandører og ved lokasjonen hvor tjenesten utføres. En stedlig kontroll vil kunne inkludere innsyn i lønns- og personalsystemer.

Dersom kontrakten gjelder et område som reguleres av en allmenngjøringsforskrift, finner du mer informasjon på Arbeidstilsynets hjemmesider om hvilke krav som gjelder for deg som oppdragsgiver.  

Sist endret: 20.01.2022

Oppdatert: 19. desember 2023

Kontakt

Spørsmål om arbeidslivskriminalitet

  • e-post postmottak [at] dfo.no (postmottak[at]dfo[dot]no)

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.