NS 8401 Alminnelige kontraktsbestemmelser for prosjekteringsoppdrag

NS 8401 skal brukes i kontraktsforhold mellom oppdragsgiver og arkitekt, rådgivende ingeniør eller annen fagkyndig om prosjekteringsoppdrag innenfor bygg og anlegg, herunder oppfølging av prosjekteringen i bygge- og reklamasjonsfasen. Standarden er basert på et oppdrag etter fast pris.

Standarden har til formål å regulere kontraktsforhold mellom en oppdragsgiver og arkitekt, rådgivende ingeniør eller annen fagkyndig om prosjekteringsoppdrag innenfor bygg og anlegg, herunder oppfølging av prosjekteringen i bygge- og reklamasjonsfasen.

NS 8401 kom i ny utgave 1. oktober 2010. Endringene omfatter i hovedsak ansvarsgrensene i standarden.

I tillegg finnes det en Byggblankett 8401 Formular for kontrakt om prosjekteringsoppdrag. Dette formularetskal brukes ved inngåelse av kontrakt etter NS 8401. Les mer om NS 8401 på Standard Norge sine nettsider. Standarden og tilhørende byggblanketter fås kjøpt hos Standard Norge.

Oppdatert: 30. november 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.