NS 8430 Overtakelse av bygg og anlegg

NS 8430 gir bestemmelser om prosedyrene ved overtakelse av bygg og anlegg, både i nærings- og forbrukerforhold.

Denne standarden har til formål å regulere og presisere prosedyrene for bruk ved overtakelse av et kontraktarbeid både i nærings- og forbrukerforhold.

Standarden beskriver overtakelsesprosedyrer som skal brukes ved overtakelse av kontraktarbeid i næringsforhold, der kontrakten er basert på kontraktsstandardene NS 8405, NS 8406, NS 8415, NS 8416, NS 3431 og NS 3406.

Standarden kan også brukes i næringsforhold hvor kontrakten ikke baseres på nevnte kontraktsstandarder, forutsatt at kontrakten gir hjemmel for det. I næringsforhold skal man bruke byggblankett 8430 A og B.

Standarden beskriver overtakelsesprosedyrer som skal brukes ved overtakelse av kontraktarbeid i forbrukerforhold, der kontrakten er basert på bustadoppføringslova. I disse tilfellene skal man bruke byggblankett 8430 C, D og E.

Standarden kan også brukes ved overtakelse etter håndverkertjenesteloven, jf. byggblankett 8430 D og E. Byggblankettene til NS 8430 er tilpasset Nasjonal database for byggkvalitet, og gjennom bruk av byggblankettene kan man frivillig bidra til å legge inn opplysninger i databasen, jf. tillegg A.

Det er utarbeidet følgende blanketter til NS 8430

  • Byggblankett 8430 A: Overtakelsesprotokoll - Næringsforhold
  • Byggblankett 8430 B: Mangelliste - Næringsforhold
  • Byggblankett 8430 C: Innkallingsbrev - Forbrukerforhold
  • Byggblankett 8430 D: Overtakelsesprotokoll - Forbrukerforhold
  • Byggblankett 8430 E: Mangelliste - Forbrukerforhold

Standard og byggblanketter fås kjøpt på Standard Norge sine nettsider.

Verktøyet er i bruk på følgende sider
Oppdatert: 30. november 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.