Veileder for kjøp av helse- og sosialtjenester

Veilederen er revidert og i samsvar med det nye anskaffelsesregelverket som trådte i kraft 1. januar 2017. Veilederen inneholder de nye reglene om tjenestekonsesjoner og hvordan de kan brukes for helse- og sosialtjenester.

Vi gjør oppmerksom på at informasjonen om terskelverdiene ikke er oppdatert til gjeldende terskelverdier i 2023. Veilederen er heller ikke revidert etter nye regler om å reservere kontrakter for ideelle organisasjoner trådte i kraft i 2020.

Vi har revidert kapitlet om offentlig støtte og beskrevet hvilke muligheter det er for å gi støtte til helse- og sosialtjenester. Den nye veilederen er laget i samarbeid med Wikborg Rein Advokatfirma AS.

Veilederen skal være praktisk nyttig i anskaffelsen av tjenester i helse- og sosialsektoren, både for erfarne og mindre erfarne innkjøpere. Hovedvekten er på praktisk gjennomføring, med konkrete eksempler og veiledning om særskilte problemstillinger. 

Oppdatert: 3. november 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.