Patentstyret velger innovativt: Aktivitetsbaserte arbeidsplasser

DFØ berømmer Patentstyret for anskaffelsen og oppfordrer andre oppdragsgivere med lignende behov til å kontakte DFØ for sparringshjelp for å løse utfordringer gjennom innovasjon.

I 2022 fikk Patentstyret hjelp av nå nedlagte StartOff til å utvikle en løsning som skulle gjøre overgangen fra cellekontorer til aktivitetsbaserte arbeidsplasser enklere. Nå skal oppstartsbedriften Playswork levere et digitalt læringsverktøy for å forberede organisasjonen på å flytte.

Flere bør gjøre som Patentstyret

For mange er det en ny tanke å utnytte innovasjonskraft og teknologikompetanse i næringslivet for å sammen løse problemer og arbeidsoppgaver i det offentlige på en bedre måte. Både stat og kommune kan identifisere utfordringer og forbedringspotensial innenfor sitt felt og gjøre som Patentstyret, sier seniorrådgiver Magne Hareide.

Løsningen Playswork ble utviklet i samarbeid med Avec og Levato. Siden den gang har Playswork blitt etablert som et eget firma. Etter en anskaffelsesprosess i åpen konkurranse med andre, vant Playswork fram med det beste tilbudet.

Gjør flyttingen enklere

Playswork skal levere et digitalt læringsverktøy for å forberede organisasjonen på å flytte. Ved hjelp av spillbasert læring kan alle medarbeidere prøve seg på ny arbeidshverdag i trygge, tilrettelagte rammer.

Hanne Larder i Patentstyret sier at de hele tiden har ønsket å involvere og gi ansatte det de trenger for å være trygge på at de skal kunne gjøre jobben sin på en god måte også i nye omgivelser på Valle. 

– Vi har savnet en måte å gjøre dette på som baserer seg på vitenskapelig kunnskap. Med Playswork har vi funnet det. Forskningsbaserte metoder innen kultur blir gjort om til praksisnær opplæring i ny atferd for den enkelte ved hjelp av kunstig intelligens – tilpasset oss i Patentstyret. Dette bidrar til at flyttingen blir enkel og smidig  slik at vi kan bruke tid og krefter på de egentlige arbeidsoppgavene som Patentstyret har, sier Larder.

Publisert: 29. mai 2024

Kontakt

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.