Mat og måltidstjenester Miljøkriterier for mat og drikkeSe hvordan legge vekt på bærekraft i anskaffelser av mat og drikke innen matsvinn, emballasje, tropisk avskoging med mer i Kriterieveiviseren. Bærekraftig kjøp av mat og måltidstjenester Få kunnskap om hvordan gjøre miljøvennlige valg ved kjøp av mat og måltidstjenester og hvorfor det er viktig å ta bærekraftshensyn i matanskaffelser. HøyrisikoprodukterLes om risiko for brudd på grunnleggende menneskerettigheter i produksjon av utvalgte mat- og drikkeprodukter i høyrisikolisten. Hvordan legge til rette for lokalprodusert matDet er ikke tillatt å stille krav til lokalprodusert mat, eller at maten er produsert i Norge. Ved å dele opp i delkontrakter kan du allikevel legge til rette for at lokale leverandører kan levere tilbud. Klimakalkulator for matanskaffelser Kalkulatoren hjelper deg med å beregne, planlegge og følge opp klimafotavtrykket fra mat og tiltak knyttet til klimavennlig mat. Høringer Høring - krav til klimavennlig mat og lærlinger i anskaffelser av måltidstjenester (avsluttet) Eksempler Forebygging av matsvinn i Bærum kommune Hvordan takle matsvinn: et eksempel fra Helse Nord-Trøndelag HF Rammeavtale for mat i Agder gjør kjøkkensjefer til matreddere Ny avtale gir grønnere og sunnere catering på Universitetet i Oslo Nyheter og webinarer Leserinnlegg: Sånn skal det ikke være! Prosjekter og veiledere Forskningsprosjektet "Kjøp bærekraftig" Helsedirektoratets veileder: Hvordan ivareta ernæring i anskaffelser Matgledekorpset Eksterne nettsider DebioInfo: Økologisk mat Fairtrade: Etisk handel Matvett: Forebygging av matsvinn Mattilsynet Kontakt Elisabeth Sandnes 40 87 41 28 elisabeth.sandnes@dfo.no