DFØ tildelt ombrukspris av Procura+

Anskaffelsesnettverket Procura+ har tildelt DFØ ved Statens innkjøpssenter årets pris for fellesavtalen på ombruk og gjenvinning av IKT-utstyr.

Prisen ble delt ut på et arrangement i Portugal 13. mars.

Rådgiver Christian Tangene og seniorrådgiver Helle Paulsen i DFØ med "Procura+"-prisen 2023.
Rådgiver Christian Tangene og seniorrådgiver Helle Paulsen med "Procura+"-prisen.

– Vi er veldig glade for prisen og at vi får anerkjennelse for bidraget den er til den grønne omstillingen vi alle står i. Vi håper fellesavtalen kan inspirere andre offentlige innkjøpere, sier avdelingsdirektør Kjetil Østgård i DFØ.

Statens innkjøpssenters fellesavtale på ombruk og gjenvinning av IKT-utstyr omfatter 155 ulike statlige virksomheter. Avtalen har første året sikret en reduksjon i CO2-utslipp tilsvarende 883 gjennomsnittlige biler.

Avtalen har også sikret økonomisk gevinst for staten på nær 5 millioner kroner det første året.

Procura+ er et europeisk nettverk for offentlige anskaffelser bestående av 16 land. Nettverket koordineres av ICLEI. Procura+-prisen for årets bærekraftige anskaffelse kåres av en jury med medlemmer fra OECD, UNEP, ICLEI og Fair Trade Advocacy Office.

Publisert: 14. mars 2024

Kontakt

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.