Renholdstjenester

Oversikt over DFØs veiledning for anskaffelse av renholdstjenester på en miljøvennlig måte, og med gode lønns- og arbeidsvilkår.

Skal du kjøpe renholdstjenester over EØS-terskelverdien for tjenester, må du som hovedregel stille krav om maksimalt to ledd med underleverandører.  

​Anskaffelse over verdigrensene

For anskaffelser over verdigrensene vil du i utgangspunktet ivareta også allmenngjøringslovverket ved å følge vår veiledning for forskrift om lønns- og arbeidsvilkår i offentlige kontrakter.

Anskaffelser under verdigrensene

Selv om forskrift om lønns- og arbeidsvilkår ikke får anvendelse under verdigrensene, gjelder allmenngjøringsforskriftene og tilhørende forskrift om informasjons- og påseplikt og innsynsrett uavhengig av verdi for anskaffelsen.

Renholdsregisteret

Alle virksomheter som tilbyr renholdstjenester skal være godkjent av Arbeidstilsynet. Det er forbudt å kjøpe renholdstjenester fra virksomhet som ikke er godkjent. Les mer om dette på Arbeidstilsynets nettsider. Oppdragsgiver kan bruke eBevis til å automatisk kontrollere om en leverandør er godkjent. Les om eBevis i anskaffelsesprosessen.

Eksterne sider

Oppdatert: 6. juni 2024

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.