Grønne bygganskaffelser – så mye kan du spare

Hvordan kan offentlige byggherrer stille klimakrav når de skal rehabilitere eller bygge nytt? Hva kan byggebransjen levere? Koster det mer å bygge grønt? Hvilken gjennomføringsmodell er best egnet når man skal tenke sirkulærøkonomi?

Disse spørsmålene går EBA, KS, Viken fylkeskommune, Grønn Byggallianse, Leverandørutviklingsprogrammet og DFØ sammen for å svare på gjennom et kompetanseløft for grønne bygganskaffelser. Gjennom ny veiledning og praktiske eksempler vil vi vise hvordan stat, kommuner og fylkeskommuner kan gjøre klimavennlige og sirkulære bygganskaffelser.

– Byggebransjen er vant til å levere på krav, og det finnes mange gode eksempler på klimavennlige anskaffelser. Likevel erfarer vi at laveste pris fortsatt er dominerende når det bestilles nye skoler, kontorbygg og sykehjem. Det er derfor på tide med et skikkelig kompetanseløft, der både byggherrer og leverandører blir oppdatert på beste praksis, sier divisjonsdirektør Dag Strømsnes i DFØ.

Kompetanseløftet starter med et webinar 7. mars. Det følges opp med fysiske seminarer rundt i landet der temaet vil bli grundigere gjennomgått og det vil legges til rette for dialog og bistand for de som ønsker det. Første seminar vil være på Østlandet, med Viken fylkeskommune og EBA Oslo og Akershus som arrangør. Målgruppen er offentlige innkjøpere, politikere, prosjektledere, rådgivere, entreprenører og leverandører.

Program og påmelding finner du her.

Publisert: 16. februar 2023 Oppdatert: 21. februar 2023

Kontakt

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.