Ny klimakalkulator for ikt-utstyr

24. oktober kommer DFØs nye effektkalkulator for ikt-utstyr. Kalkulatoren anslår besparelser i kroner og CO2-ekvivalenter ved å forlenge levetiden til ikt-utstyret ditt.

Kalkulatoren baserer seg på gjennomsnittstall fra en stor mengde livssyklusanalyser, samt gjennomsnittstall for innkjøpskostnader. Den er spesielt laget for å vise hva du kan spare på bærbare datamaskiner, smarttelefoner, nettbrett og PC-skjermer.

– Vi håper at kalkulatoren kan å øke bevisstheten blant offentlige virksomheter om de økonomiske og miljømessige fordelene de kan oppnå ved å iverksette tiltak for å forlenge levetiden til ikt-utstyret, sier prosjektleder Helga Burheim.

I tillegg til å gi en oversikt over gevinster ved levetidsforlengelse, vil brukerne få eksempler på tiltak for å øke levetiden, med lenker til konkurransegrunnlag og andre relevante dokumenter.

Publisert: 16. oktober 2023

Kontakt

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.