Ny veiledning: Selg brukte møbler istedenfor å kaste dem

DFØ har publisert en ny veileder som beskriver hvordan du kan gå frem for å selge brukte møbler som din virksomhet ikke lenger har behov for. Veilederen handler om salg av brukte møbler, men kan også være nyttig ved salg av andre, mindre eiendeler (løsøre).

Rådgiver Victoria Stokke sier at det har vært stor etterspørsel etter veilederen. 

– Mange er usikre på hvilket handlingsrom regelverket gir statlige virksomheter. Vi håper at veilederen rydder disse spørsmål av veien, slik at det blir lettere for ansatte i offentlige virksomheter å komme i gang med salg av brukte møbler som de ikke lenger har behov for, sier hun.

Stokke sier at det ikke bare er økonomisk smart å unngå kasting av møbler, men at det også er et viktig miljøtiltak.

– I tråd med avfallshierarkiet bør offentlige virksomheter sikre lengst mulig levetid for virksomhetens møbler, slik at vi unngår unødvendig miljøbelastning fra produksjon av nye møbler. Før dere selger brukte møbler bør dere derfor sjekke om møblene kan dekke et internt behov i virksomheten.  Hvis møblene har slitasje eller ødelagte deler kan dere få de oppgradert eller reparert slik at de kan brukes lengre, sier hun. 
Les mer om sirkulær bruk av møbler i veilederen for grønne og sirkulære anskaffelser av møbler. 

Gå til veilederen for ombruk og salg av brukte møbler og løsøre.

DFØ vil gjerne høre om deres erfaringer med å selge brukte møbler, internt ombruk og hvordan dere jobber for å få til sirkulær økonomi i offentlige møbelanskaffelser. Ta gjerne kontakt med oss (Victoria.Stokke@dfo.no). 
 
Har du spørsmål rundt innkjøp og salg av møbler? Kontakt oss gjerne på vår sparretelefon: 404 34 830 (mandag til fredag kl. 9:00-13:00)

Send en e-post til sparretelefon@dfo.no

Publisert: 8. april 2021 Oppdatert: 31. januar 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.