Nye maler for konkurransegrunnlag

DFØ har publisert nye maler for konkurransegrunnlag. De tidligere malene har ikke blitt fullstendig oppdatert siden LOA og FOA trådte i kraft i 2017. Det var derfor behov for å gjøre endringer i malene.

De oppdaterte konkurransegrunnlagene er tilpasset alle tillatte anskaffelsesprosedyrer, over og under EØS-terskelverdiene. DFØ har også utviklet en egen mal tilpasset anskaffelser under 1,3 millioner kroner.

Seksjonsleder Bente Hagelien sier at det er viktig å huske på at malene er generelle, og at oppdragsgiver selv må fylle inn relevant tekst og eventuelt fjerne veiledende kommentarer og tekst som er lagt inn med gult i malene.

– I malene er det også lagt inn eksempler på typiske kvalifikasjonskrav og tildelingskriterier, men oppdragsgiver må selv vurdere og fylle ut krav og kriterier som skal stilles, sier Hagelien.

De nye malene tar høyde for bruk av konkurransegjennomføringsverktøy (KGV). De inkluderer også henvisning til obligatoriske krav som for eksempel krav til skatteattest, krav til lønns- og arbeidsvilkår og krav til lærlinger. Malene legger også til rette for bruk av eBevis.

Vekting av tildelingskriterer er oppdatert i henhold til DFØs nye anbefalte metode for evaluering. DFØ har også lagt inn lenker til veiledning på anskaffelser.no.
De nye malene finner du på anskaffelser.no

Publisert: 2. november 2022 Oppdatert: 4. november 2022

Kontakt

Fant du det du lette etter?

Det beklager vi!

Hva lette du etter? Bruk gjerne stikkord