Oppdatering fra Larvik kommunes "Gamingpark"

Det er litt over ett år siden Larvik kommune valgte vinner av StartOff-konkurransen "Gamingpark", hvor de ønsker å skape en hybrid møteplass som kombinerer en digital verden med et fysisk uteområde. Qvisten XTND (tidligere Qvisten og Startgate Media) mente dette var mulig, og i konkurranse med andre leverandører vant de oppdraget.

Utgangspunktet for utviklingen av Parcade, som konseptet for gamingparken nå blir kalt, var Larvik kommunes behov for gode aktivitetsområder for barn og ungdom (du kan lese mer om konkurransen her). Mange unge bruker ikke denne typen områder i dag, og hypotesen var: «Er det mulig å koble den digitale verden sammen med et fysisk uteområde, og skape en helårs møteplass for barn og unge som er interessert i gaming og andre digitale aktiviteter?».

Parcade. Navnet springer ut av 2 viktige løsninger for løsningen: Produktet brukes i en fysisk park der publikum samles for å spille og sosialere slik de "gamle" arcadene var kjent for!

I samarbeid med Larvik kommune skapte Qvisten XTND konseptet Parcade. Målet er å gjøre om uteområdet Hagadumpa til et attraktivt uteområde, med unikt innhold, som engasjerer barn og ungdom. Parcade skal skape engasjement gjennom området i seg selv, via deling, kommunikasjon og engasjement på tvers av hjemmet og ute i friluft.

Animasjoner fra appen til Parcade

For å være sikre på at løsningen virkelig engasjerer og treffer barn og ungdom i nærområdet etablerte prosjektet en fokusgruppe med ungdommer. Ungdommene bidrar i utformingen av, og skal på sikt skape innholdet til, Parcade. Målet er en løsning som er åpen for alle, skapt av og for gamere. Det er viktig at de som skal bruke parken har eierskap til den, og dette sikrer prosjektet gjennom involvering av lokale gamingmiljøer i Larvik.

Utviklingen av Parcade, og samarbeidet mellom Qvisten XTND og Larvik kommune, går veldig bra. Etter StartOff-løpet ble avsluttet, inngikk partene en FoU-avtale, og gjennom samarbeidet har de fortsatt videreutviklingen av MVP’en som ble skapt i StartOff prosjektet.

Telia har meldt interesse for prosjektet og ser på Parcade som en mulighet til å teste ut egne løsninger under lokale forhold. De ble engasjerte og er nå koblet på som samarbeidspartner. I tillegg er arkitektkontoret Snøhetta koblet på prosjektet, for å kunne dele av sin erfaring til de fysiske installasjonene i Parcade-parkene.

I disse dager tester Qvisten XTND og Telia ut ny teknologi med ungdommene som er engasjert i prosjektet.

Skisse på interaktiv stolpe i parken
Skisse på interaktiv stolpe i parken

I StartOff er vi svært engasjert i akkurat dette prosjektet. Måten Larvik kommune har omfavnet mulighetene, og hvordan de har involvert ungdommene hele veien, er til inspirasjon for oss alle. Vi gleder oss til fortsettelsen!

En "dome" for nye opplevelser, venner og minner

Fredrik Danker Monsen

Fredrik Danker Monsen
Prosjektleder StartOff/Digdir

Publisert: 13. juni 2023 Oppdatert: 6. juni 2024

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.