Prestisjepris til StartOff

StartOff ble i dag tildelt European Innovation Procurement Award. Prisen er et resultat av at StartOff har utviklet en ny og enkel modell for raske utviklingsprosjekter som har resultert i at sju av åtte fullførte prosjekter er videreførte.

StartOff er et samarbeide mellom Leverandørutviklingsprogrammet (LUP), Digitaliseringsdirektoratet og Direktoratet for forvaltning og økonomistyring (DFØ).
Oppstartsselskaper kan ofte sitte på den innovative løsningen som svarer på et offentlig behov. StartOff kobler oppdragsgiver og startups sammen og følger partene gjennom hele innkjøpsprosessen.

Innovasjonspris til StartOff
DFØ
StartOff mottar pris i Brüssel, representert ved fagdirektør Johan Englund (nr. 2 fra venstre) og prosjektleder Sissel Hoel (nr. 3 fra høyre).

Har truffet en nerve i innovasjonsmarkedet

– Vi er kjempestolte av prisen og det har klart å få til på så kort tid. StartOff er et lavterskeltilbud som viser at mye innovasjon kan skje i løpet av et halvt år og med et budsjett på bare 600 000 kroner. Det virker som om vi har truffet en nerve hos både det offentlige og leverandørene, sier fagleder Sissel Hoel i StartOff.

Eksempler på StartOff-prosjekter er hybrid spillpark i Larvik, delingsøkonomiløsning for Oslo kommune og, trafikkovervåkning i Troms og Finnmark.


Ønsker flere prosjekter fra oppdragsgiverne

Sissel Hoel sier at norske startups sitter på en innovasjonskraft som det offentlige bør benytter seg mer av.

– Startuper har tradisjonelt oppfattet det offentlige som et konservativt og ikke spesielt lukrativt marked. StartOff ønsker at dette skal endre seg. Flere startups og offentlige oppdragsgivere bør utforske dette lavterskeltilbudet i jakten på å levere bedre offentlige tjenester, sier Sissel Hoel.

Innovasjonsprisen er et resultat av at StartOff har utviklet en ny og enkel modell for raske utviklingsprosjekter som har resultert i at sju av åtte fullførte prosjekter er videreførte. I kategorien Procurement Leadership konkurrerte StartOff med et samarbeidsprosjekt fra Tyskland, Spania, Italia og Frankrike.

Publisert: 8. desember 2022 Oppdatert: 2. februar 2023

Kontakt

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.