Resultater i StartOff

Etter tre års drift kan StartOffs resultater oppsummeres. Tall fra løpende evalueringer gjort i programmet viser at både de offentlige oppdragsgiverne og leverandørene anbefaler StartOff, med en skår på henholdsvis 8,3 og 8,5 av 10.

Programmet har siden første driftsår i 2021 startet 20 prosjekter med offentlige oppdragsgivere fra hele landet, både i kommunal og statlig sektor. Disse prosjektene omfatter varierte temaer som mobilitet, digitalisering og helse. Felles for alle er at innovasjon og teknologi har vært avgjørende innsatsfaktorer i prosjektene for å forbedre tjenestene til innbyggerne. Fra 2022 har en stor andel av prosjektene hatt en grønn profil, som en del av StartOff sin satsning på sirkulærøkonomi.

Leverandørene øker omsetningen

Siden oppstarten har StartOff mottatt totalt 247 idéskisser, og de vinnende leverandørene kommer fra hele landet. Ifølge tall på proff.no har de vinnende leverandørene i StartOff etter ett år senere hatt en gjennomsnittlig omsetningsvekst på 78 %.  

Kart over Norge med logoer av leverandørene som har utviklet løsninger i StartOff. Fra Bodø i nord til Kristiansand i sør befinner følgende leverandører seg: Grayn, Append consulting, Bikely, Clean Sea Solution, Bikely, Leasi, Mazemap, Loopfront, Autility, Counting Hero, Gture, Cowi, Qvisten animation, Kobla, Avec, Iterate, Simplifai, Variable, Firsk utvikling og Axaz.
Illustrasjon 1: Leverandører fra hele landet

StartOff gir oppdragsgiverne gevinst

Den største rapporterte gevinsten fra et prosjekt kommer fra NAVs prosjekt «rekruttering av brukertestere». Ved å anskaffe løsningen, som ble utviklet av UX Signals, har NAV gjort en innsparing på 40 MNOK, og rekrutteringsprosessen ble kuttet fra to uker til 48 timer. UX Signals har på sin side kommersialisert og solgt løsningen til flere kunder, både i offentlig og privat sektor.  

Totalt har to av tre prosjekter som har vært gjennom utviklingsfasen, endt i videreføring av utviklingen eller anskaffelse.  

Kart over Norge med logoer av oppdragsgiverene som har hatt StartOff-konkurranser. Fra Nord og sørover: Troms og Finnmark fylkeskommune, Trondheim kommune, Kongsvingerregionen, Oslo kommune, Sunnaas Sykehus, Fredrikstad kommune, Larvik kommune, Lnett, Kolumbus og Kristiansand kommune. Statlige eller landsdekkende virksomheter: Utfanningsdirektoratet, Helsedirektoratet, Direktoratet for forvaltning og økonomistyring, Bane NOR, Patentstyret, Arkivverket og NAV.
Illustasjon 2: Oppdragsgiverne som har deltatt i StartOff kommer fra hele landet.

Hva er StartOff?

StartOff ble etablert i 2021 og er et nasjonalt program for innovasjonskjøp. Programmet legger til rette for innovasjonssamarbeid mellom offentlig sektor og oppstartsselskaper. StartOff er et samarbeid mellom DFØ, Digitaliseringsdirektoratet og Leverandørutviklingsprogrammet. I 2022 fikk programmet prisen i kategorien «Procurement leadership» av European Innovation Council.

Publisert: 30. november 2023 Oppdatert: 6. juni 2024

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.