StartOff-demo: kompetanseutveksling i staten

Oppdragsgiver DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) slet med å koble behov for kompetanse og riktige profiler for å kunne legge til rette for kompetanseutveksling i staten. Løsningen ble den digitale plattformen Ablify, som leverandøren Gture har utviklet i et StartOff-løp det siste halve året.

Under StartOff-demo 14. september kunne Malin Ruud Andersen (DFØ) fortelle om fordelene ved kompetanseutveksling i staten. Gjennom å sette medarbeideren i bevegelse kan de statlige virksomhetene få tilgang på kompetanse de trenger, samtidig som ansatte får muligheten til å utvikle egen kompetanse og karriere. Kompetanseutveksling har også andre fordeler:

  • Samarbeid på tvers
  • Løse rekrutteringsutfordringer
  • Livslang læring for medarbeidere
  • Budsjettinnsparinger
  • Strategisk målbilde for kompetanse i staten
  • Gjøre staten til en mer attraktiv arbeidsgiver
Gruppebilde av fem personer
Bak scenen under StartOff demo - kompetanseutveksling i staten. Fra venstre: Asli Aydemir (StartOff/Digdir), Henrik Tveit (Gture), Ingrid Gjerdevik (innleid StartOff), Magne Hareide (StartOff/DFØ) og Harald Aas (StartOff/LUP)

Piloten for kompetanseutveksling i 2019 viste at utveksling kan variere i form og lengde, og det var stor interesse fra virksomhetene. Det var derimot en utfordring å koble virksomhetene med den ønskede kompetansen, og med 200 virksomheter og over 170 000 statsansatte sto DFØ overfor en skikkelig utfordring.

Denne utfordringen ble utlyst som en StartOff-konkurranse i oktober 2022, og i tøff konkurranse stakk Gture av med førsteplassen og muligheten til å utvikle en MVP.

Under StartOff-demo kunne Henrik fra Gture presentere løsningen Ablify. Ablify er utviklet for å løse utfordringen med å utveksle kompetanse på tvers av virksomheter i staten, men den er utviklet til å kunne passe alle virksomheter som vil øke kompetansedelingen eller få oversikt over hvilke kompetansebehov og –personer som finnes i virksomheten.

Sidevisning av Ablify
Skjermdump fra Ablify

MVPen har fokusert på å dele kompetanse på tvers av virksomheter, men selskapet gjør nå tilpasninger for å kunne dele internt i en virksomhet. Denne vil være klar til slutten året, men Gture ønsker allerede nå å komme i kontakt med virksomheter for testing og pilotering. Det kan være kommuner, private virksomheter eller internt i statlige virksomheter som er store nok. Ikke nøl med å ta kontakt med Henrik og Gture for å få en demonstrasjon av løsningen, og hvordan den kan hjelpe din virksomhet!

Se opptak av "StartOff-demo: kompetanseutveksling i staten" her.


Malin Karlsson

Malin Karlsson
Prosjektleder, StartOff/DFØ

Publisert: 28. september 2023 Oppdatert: 2. oktober 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.