Anbudskonkurranse og tilbudskonkurranse

Spørsmål og svar om anbudskonkurranse og tilbudskonkurranse.

Hva er forskjellen på en anbudskonkurranse og en tilbudskonkurranse?

  • Anbudskonkurranse er en av de tillatte prosedyrene for anskaffelser med en verdi over EØS terskelverdi og derfor må følge anskaffelsesforskriftens del III.
  • Tilbudskonkurranse er eneste tillatte anskaffelsesprosedyre for anskaffelser som må gjennomføres etter forskriftens del II.
  • Begge prosedyrene kan gjennomføres som en åpen eller begrenset prosedyre.

En anbudskonkurranse må avgjøres på bakgrunn av en vurdering av tilbudene slik de foreligger på tilbudsfristens utløp. Oppdragsgiver har en begrenset adgang til å få ettersendt eller avklart opplysninger og dokumentasjon i tilbudene. Det er ikke anledning til å forhandle om tilbudene.

En tilbudskonkurranse er en langt mer fleksibel prosedyre. Ved en tilbudskonkurranse kan man etter at tilbudene er mottatt bestemme om man vil forhandle om ett eller flere av tilbudene, eller inngå kontrakt på bakgrunn om det beste tilbudet uten gjennomføre noen forhandlinger.

Du kan lese mer om tilbudskonkurranse og anbudskonkurranse her på sidene under Anskaffelsesprosedyrer.

Oppdatert: 2. januar 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.