Elektronisk konkurransegjennomføring (KGV)

Spørsmål og svar om KGV.

Hvem har ansvaret om det har skjedd en feil i KGV som gjør at tilbudet er kommet inn for sent og blitt avvist?

Det er leverandøren som har risikoen for at tilbudet blir levert i tide, også når forsinkelsen skyldes uforutsette omstendigheter som leverandøren ikke selv har skyld i. Dette gjelder altså også der det skjer en teknisk feil hos en tredjepart,  for eksempel konkurransegjennomføringsverktøyet. Leverandøren skal derfor avvises.

Les mer om avvisning av tilbud under ta i mot tilbud i anskaffelsesprosessen

Kan jeg sende tilbud på e-post?

Levering av tilbud skal gjøres elektronisk og på en trygg måte. I dag brukes oppdragsgivers konkurransegjennomføringsverktøy til dette. Alminnelig e-post oppfyller ikke kravene til informasjonssikkerhet og kan ikke brukes til å levere tilbud.

Et annet tilsvarende spørsmål er om det samme gjelder dersom leverandøren skal ettersende dokumenter eller inngi revidert tilbud. Spørsmålet er ikke regulert i forskfiten eller omtalt i forarbeidene. De samme hensynene til informasjonssikkerhet er imidlertid like relevante som ved alminnelig tilbudsinnlevering, og vi anbefaler ikke at noen dokumenter i en anskaffelse sendes på ordinær e-post. 

Du kan lese mer om spørsmål angående tilbud

Oppdatert: 30. januar 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.