Tenk sirkulært

Oslo kommune

Tenk sirkulært

Oslo kommune søkte etter en løsning som kunne hjelpe de å gjøre det enklere for kommunens ansatte å velge sirkulære løsninger. Det handler om å velge reparasjon, ombruk, leie, sambruk eller å velge bærekraftige produkter fremfor å kjøpe noe nytt. Oslo kommune ønsker å gjøre det enklere for ansatte og virksomheter å ta i bruk sirkulære løsninger. Det handler om å velge reparasjon, ombruk, leie, sambruk eller å velge bærekraftige produkter fremfor å kjøpe nytt. Har du en løsning som kan hjelpe Oslo kommune med å gjøre det enklere for kommunens ansatte?

Tidsperiode

Desember 2022 – september 2023.

Utfordringsvideo

Om behovet

Dagens bestillingspraksis omhandler fremdeles i for stor grad å dekke behov gjennom nykjøp. Siden tilbudet av sirkulære løsninger foreløpig er begrenset, og i liten grad tatt i bruk, finnes det heller ikke noen etablert praksis eller kunnskap om hvordan sirkulære løsninger skal velges eller tas i bruk av virksomhetene. Oslo kommune ønsket derfor å finne en løsning som ville gjøre valg av sirkulære løsninger enklere for ansatte i kommunen.

Du kan lese mer om behovet i dokumentet "Vedlegg 1: behovsbeskrivelse".

Om løsningen

Oppstartsselskapet Grayn har utviklet en løsning som bygger på deres eksisterende plattform som har mål om å forenkle sporing og systematisering av bærekraft i virksomheter. Minimumsløsningen som er utviklet for Oslo kommune er en modul som vil inngå som en del av denne plattformen.

Modulen vil gjøre det enkelt å registrere og markere avtaler med grønn profil som vil være enkelt å bruke for avtaleforvalterne i en virksomhet. Samtidig vil en bestiller få en enkel oversikt over hvilke avtaler som kan benyttes ved ulike behov og vil få presentert tydelig de avtalene som har mest grønn profil. På den måten vil løsningen veilede bestillerne til å velge riktig.

Interessert i løsningen? Ta kontakt med Grayn.

Demonstrasjon av løsningen

Dokumenter brukt i konkurransen

Konkurranseregler StartOff: Tenk sirkulært
pdf 348.31 KB
Vedlegg 1: Behovsbeskrivelse, Tenk sirkulært
pdf 176.76 KB
Vedlegg 2: Mal for idéskisse, Tenk sirkulært
docx 75.68 KB
Vedlegg 3: StartOffs forsknings- og utviklingsavtale, Tenk sirkulært
pdf 377.44 KB

StartOff

Oslo kommunes prosjekt var en del av StartOff-programmet. StartOff var et program for innovative anskaffelser, hvor offentlige oppdragsgivere fikk utviklet løsninger på sine behov, gjennom en prosess spesialtilpasset oppstartsselskaper. Programmet er nå avsluttet, men denne innovative anskaffelsesmetodikken kan fortsatt benyttes.

Kontaktinformasjon

Ta kontakt via sparretelefonen for mer å få mer informasjon om prosjektet, den offentlige virksomheten eller gjennomføring av innovative anskaffelser.

Sparretelefonen
  • e-post sparretelefon [at] dfo.no (sparretelefon[at]dfo[dot]no)
  • telefon 404 34 830
Oppdatert: 19. januar 2024

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.