Bergen kommune stiller kvalifikasjonskrav og kontraktsvilkår til sosialt ansvar ved leasing av kjøretøy (2021)

Gjennom kvalifikasjonskravet 'styring og sporing av leveransekjeden' og gjennom kontraktsvilkåret 'ansvarlig forretningspraksis, viser Bergen kommune at de stiller tydelige forventninger til leverandører av elbiler.

Kilde: Bergen kommune

Følgende grunnleggende krav knyttet itl ansvarlig forretningspraksis inngår blant annet i Bergen kommunes kontraktsvilkår: 

  • Selskapet forplikter seg til å aktivt arbeide for åpenhet om forretningsadresser/selskaper i leverandørkjedenfor bilene, helt ned til råvarenivå.
  • Selskapet forplikter seg til åpenhet om brudd på kontraktsvilkårene i leverandørkjeden.
  • Selskapet bekrefter at informasjon om underleverandører og eventuelle brudd i leverandørkjeden som en klar hovedregel ikke anses som forretningssensitiv informasjon. Det betyr at slik informasjon ikke kan unntas fra offentlighet etter offentleglova § 13 verken for leverandøren selv eller for underleverandøren.
  • Konfliktmineralene tantal, tinn, tungsten, gull (de såkalte 3TG konfliktmineraler) og kobolt skal prioriteres i arbeidet for å sikre større åpenhet i leveransekjeden dersom leveransen helt eller delvis består av produkter som inneholder noen av disse stoffene/mineralene. I avtaleperioden vil oppdragsgiver ha spesiell oppmerksomhet knyttet til leveransekjeden knyttet til fremdriftsbatterier for elbiler, både til produksjon og til utvinning av råstoffene.
Verktøyet er i bruk på følgende sider
Oppdatert: 12. desember 2022

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.