Vinner av StartOff-konkurransen "Deling av kommunalt utstyr"

Oppstartsselskapet Leasi og Oslo kommune er nå midt i utviklingsfasen av StartOff-prosjektet "Deling av kommunalt utstyr". Leasi, et ungt team med utspring fra NTNUs Entreprenørskole, vant kontrakten i en skarp konkurranse.

Om prosjektet "Deling av kommunalt utstyr"

Prosjektet er et godt eksempel på at bærekraft og økonomi ikke må være motsetninger. Når flere deler maskinparken i Osloskolen, gir det mindre klimafotavtrykk, samtidig som kostnadene blir mindre når hver skole slipper å investere i ny elektrisk utstyrspark. 

Teamet bak Leasi
Foto: Kristoffer Wittrup
Leasi

Den digitale løsningen for utstyrsdeling som skal utvikles, skal brukes ved Oslos om lag 200 skoler. Leasi får underveis viktige innspill fra vaktmestere fra utvalgte skoler, som snart vil kunne teste prototypen som lages. Selskapet har i alt 15 uker på å utvikle testbar løsning (minimum viable product) fram til sommeren.

Oslos finansbyråd uttalte seg nylig om utviklingsprosjektet til Anbud365:

Når vi deler trenger vi færre maskiner, og da får vi raskere opp andelen utslippsfrie parkmaskiner i Osloskolen. Det gir mindre støy og luftforurensning, og bedre arbeidsmiljø for elever, lærere og vaktmestre på skolene.

Oslos finansbyråd Einar Wilhelmsen

Leasi-gründerne Scott Bekke, Daniel Hansen og Marcus Balcon er snart ferdig på masterprogrammet ved NTNUs Entreprenørskole. Til Shifter sier de om StartOff-prosjektet:

– Vi ser at dele-løsningen kommunen etterspør, har klare likhetstrekk til behovene vi dekker i bygg- og anleggsbransjen, hvor vi i bunn jobber for bedre ressursutnyttelse og tilrettelegger for en bedre delingsøkonomi.

Anskaffelse

Oslo kommune er i gang med å planlegge for en anskaffelse av deleløsning til høsten. De vil da innrette anskaffelsen slik at andre leverandører kan konkurrere på like vilkår som Leasi.


Mathias Grude Eikseth

Mathias Grude Eikseth, DFØ
Prosjektleder StartOff

Interessert i StartOff?

StartOff-teamet bistår med hjelp og støtte underveis i prosjektene. Har du spørsmål, er det bare å sende en e-post til startoff [at] dfo.no (startoff[at]dfo[dot]no).

Publisert: 27. mars 2023 Oppdatert: 28. mars 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.