Vinner av StartOff-konkurransen "kompetanseutveksling i staten"

StartOff-konkurransen “Kompetanseutveksling i staten” hadde startskudd i oktober 2022, og har nå funnet sin løsning. Blant flere selskaper med gode idéskisser gikk Gture til slutt gikk av med seieren.

Om konkurransen "Kompetansedeling i staten"

Utgangpunktet for prosjektet “kompetanseutveksling i staten” er et oppdrag DFØ (Direktoratet for forvaltning og økonomistyring) fikk fra Kommunal- og distriktsdepartementet. Målet for oppdraget er å øke kompetanseutveksling mellom statlige virksomheter.

Kompetanseutveksling i denne sammenhengen dreier seg om muligheten for å legge til rette for utveksling av statsansatte i korte perioder med inntil 1 års varighet.

Teamet bak Gture og DFØ
Foto: DFØ
Gture og DFØ-teamet

Staten har nesten 200 virksomheter og 160.000 ansatte. Staten som arbeidsgiver oppfordrer virksomhetene til å benytte seg av kompetanse på tvers av statlige virksomheter, og det finnes i utgangspunktet regelverk som muliggjør kompetanseutveksling i dag. Likevel er det få som bruker muligheten. 

Prosjekteier Malin Ruud Andersen forteller:

I et tidligere pilotprosjekt gjennomført i 2019 sitter vi på innsikt hvor det å få til utveksling mellom virksomheter i staten har vært manuelt, tidkrevende og lite tilgjengelig. Anbefalingene viste at trengte en digital løsning som gjorde dette enklere.

Sammen med DFØ er nå Gture nå i gang med utviklingen. Etter StartOff sin gjennomføringsmodell vil utviklingen vare i 15 uker. Gture har planlagt et smidig utviklingsløp og sikter til å utvikle en MVP (Minimum viable product).

Løsningen til Gture er en digital plattform hvor statlige virksomheter kan registrere sine kompetansebehov, og bli koblet til ansatte med passende kompetanse i andre statlige virksomheter. StartOff-prosjektet avsluttes i begynnelsen av juni og ikke lange etter vil vi invitere alle som er interessert til en demo. Hold øynene åpne for en invitasjon rett over sommerferien!


Asli Aydemir

Asli Aydemir, Digdir
Prosjektleder StartOff

Interessert i StartOff?
Publisert: 27. mars 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.