Anskaffelsesprosessen steg for steg

Avklare behov og forberede konkurransen

Kvalifikasjonskrav for ivaretakelse av grunnleggende menneskerettigheter

I anskaffelser med høy risiko for menneskerettighetsbrudd, bør dere bruke kvalifikasjonskrav for å sikre at leverandørene etterlever åpenhetsloven.

Dere bør kombinere kontraktsvilkår for ivaretakelse av grunnleggende menneskerettigheter med et kvalifikasjonskrav som siker at leverandørene etterlever åpenhetsloven. Det vil si at leverandørenes policys og rutiner for ansvarlig leverandørkjedestyring er på linje med kontraktsvilkårene for ivaretakelse av grunnleggende menneskerettigheter, punkt 2.1-2.6. Dette dokumenteres ved at lenke til den offentlige redegjørelsen for aktsomhetsvurderinger på leverandørens nettsted sendes inn i forbindelse med tilbudslevering. Leverandører som ikke er omfattet av åpenhetsloven dokumenterer etterlevelse av punkt 2.1-2.6 gjennom redegjørelse på linje med kravene i åpenhetsloven.

Oppdatert: 5. mars 2024

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.