Forebygging av matsvinn i Bærum kommune
Dette er et eksempel som viser hvordan Bærum kommune arbeider for å redusere eget matsvinn.
Dette er et eksempel som viser hvordan Bærum kommune arbeider for å redusere eget matsvinn.
Med enkle grep har Helse Nord-Trøndelag og sykehuset i Namsos fått kontroll på matsvinnet. Fra å kaste mat for to millioner i året (og betale for å få hentet matavfallet) tok kjøkkensjefen initiativ til å inkludere de ansatte i en matsvinndugnad.
Kalkulatoren hjelper deg med å beregne, planlegge og følge opp klimafotavtrykket fra mat og tiltak knyttet til klimavennlig mat.
Informasjon om prosess og innspill til krav til matsvinn i anskaffelser av måltidstjenester, matprodukter og hotellovernatting.
Få kunnskap om hvordan gjøre miljøvennlige valg ved kjøp av mat og måltidstjenester og hvorfor det er viktig å ta bærekraftshensyn i matanskaffelser.
DFØ vant pris for sitt gode arbeid på mat under Matprisen 2024, og fikk samtidig en utfordring om å satse mer på bærekraftige matanskaffelser.