2022: Brukte møbler til ny kommunegård i Bærum

I dette eksempelet kan du lese om hvordan Bærum kommune gikk frem for å anskaffe brukte møbler til ny kommunegård.

Resultater

  • Signerte avtale med Movement AS 7.1.2022 
  • Fortløpende møter med leverandør 
  • Kjøpt møbler for over 2 millioner  
  • Meget godt fornøyd med samarbeidet

Bakgrunn

I 2022 hadde Bærum kommune planer om å totalrehabilitere kommunegården. Kommunen hadde som ambisjon at så mange som mulig av møblene skulle være brukt. Innkjøpet var en del av en større satsning på sirkulær økonomi.

For å oppnå dette inngikk kommunen en kontrakt med Movement AS, som er en forhandler av brukte møbler og utstyr. De leverte de brukte møblene til prosjektet. Kontrakten mellom Bærum kommune og Movement AS hadde en verdi på 8 millioner kroner og var en av de største avtaler av sitt slag i Norge. Hovedfokus i møbelanskaffelsen var på kvalitet, gjenværende levetid og design. 

Med aktiv bruk av innkjøpsmakten kan fylkeskommunen og kommunen bidra til å ta mer hensyn til bærekraft i tilbudene sine. Flere kommuner setter allerede krav i innkjøp av produkter og tjenester, med mål om at den negative miljøpåvirkningen blir minimert ved at varer og tjenester er energi- og materialeffektive i et livsløpsperspektiv.

Oppdatert: 28. juni 2023

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.