Forebygging av matsvinn i Bærum kommune
Dette er et eksempel som viser hvordan Bærum kommune arbeider for å redusere eget matsvinn.
Dette er et eksempel som viser hvordan Bærum kommune arbeider for å redusere eget matsvinn.
Med enkle grep har Helse Nord-Trøndelag og sykehuset i Namsos fått kontroll på matsvinnet. Fra å kaste mat for to millioner i året (og betale for å få hentet matavfallet) tok kjøkkensjefen initiativ til å inkludere de ansatte i en matsvinndugnad.
I offentlege anskaffingar er det ikkje tillate å stille krav til lokalprodusert mat, eller at maten skal vere produsert i Noreg. Du kan derimot gjere andre grep for å sikre lokalprodusert mat.
Informasjon om prosess og innspill til nye krav til klimavennlig mat og lærlinger i anskaffelser av måltidstjenester. Frist for innspill er utløpt.
Kalkulatoren hjelper deg med å beregne, planlegge og følge opp klimafotavtrykket fra mat og tiltak knyttet til klimavennlig mat.
Informasjon om prosess og innspill til krav til matsvinn i anskaffelser av måltidstjenester, matprodukter og hotellovernatting.
En ny kalkulator skal hjelpe offentlige virksomheter med å beregne, planlegge og følge opp klimafotavtrykket fra matvarer.
Fire leverandører konkurrerer nå om å tilby de mest velsmakende, sunne og bærekraftige cateringrettene på UiO. Et resultat er at ultraprosesserte tortilla-wraps erstattes med tynnbrød som smaker bedre.
Oppdal kommune kjøper sau, sesonggrønnsaker og egg direkte fra lokale produsenter. Trøndelag fylkeskommunes nye rammeavtale tydeliggjør at enda mer mat og drikke kan kjøpes lokalt.