For startups

StartOff er et rammeverk som kobler offentlige virksomheters behov med startups, som utvikler innovative løsninger. Hele prosessen er tilpasset startups, med betaling underveis, lite byråkrati og kortere prosjekter. Startupene som deltar vil også få støtte hele veien til alt det innkjøpstekniske og -juridiske!

En prosess spesialtilpasset startups

Personer som kaster lyspære til hverandre

Vi i StartupLab ønsker initiativet med StartOff varmt velkommen, da det kan bli et viktig og etterlengtet virkemiddel for å få til flere innkjøp og samarbeidsprosjekter mellom offentlig sektor og startups.

Per Einar Dybvik, CEO StartupLab

Et StartOff-prosjekt kan være springbrett inn mot offentlig sektor, som et potensielt stort og stabilt marked. Gjennom et StartOff-prosjekt vil leverandører også få veiledning i å skalere produktet inn mot offentlig sektor.

Slik foregår prosessen

Konkurranse kunngjøres!
4 uker
Utarbeide idéskisse

Fra konkurransen kunngjøres er det ca. 4 uker til fristen for å levere din idéskisse. I denne perioden kan du også stille spørsmål til både oppdragsgiver og StartOff-teamet.

Levere idéskisse
3 uker
Utarbeider løsningsforslag

Totalt 3 leverandører går videre fra idéskisse til å faktisk videreutvikle løsningforslaget sitt. I denne perioden legges det opp til 1:1 arbeidsmøter med oppdragsgiver. Perioden på 3 uker avsluttes med en pitch av løsningen. Alle 3 leverandørene vil få betalt kr. 50 000 i denne perioden.

Pitche løsning
15 uker
Utvikle MVP

1 leverandør går videre til denne fasen på totalt 15 uker. Her vil leverandøren, støttet av oppdragsgiver utvikle den endelige MVP-en. Leverandøren vil få betalt kr. 450 000 i denne perioden.

Demonstrere løsning
Veien videre

Etter at MVP-en er demonstrert vil leverandøren få tilbud om videre oppfølging for å skalere produktet inn mot offentlig sektor. Oppdragsgiver vil sammen med StartOff-teamet utforske mulighetene for en videreføring (innkjøp) av løsningen. StartOff-prosessen avsluttes med en demodag, der dere presentere utviklet løsning sammen med oppdragsgiveren, for andre potensielle innkjøpere.

Passer StartOff for ditt prosjekt?

Utgangspunktet for prosjekter i StartOff er problemstillinger som en offentlige virksomhet søker nye løsninger til. StartOff-prosjekter kunngjøres som konkurranser. Alle type leverandører kan delta og sende inn idéskisse. Eneste krav er at de er registrert i et foretaksregister.

Ordningen passer for alle små selskaper som har kapasitet. Erfaring med relevant teknologi eller bransje for den aktuelle konkurransen vil være en fordel, men ikke et krav.

Vi opplever at mange startups venter spent på en passende StartOff-konkurranse som de kan søke på! I den forbindelse har vi opprettet en postkasse for å ta imot forslag fra dere.

Oppdatert: 14. mars 2023

Kontakt

StartOff-teamet bistår med hjelp og støtte underveis i prosjektene. Har du spørsmål, er det bare å sende en e-post til startoff [at] dfo.no.

Fant du det du lette etter?

Nei

Det beklager vi!

Tilbakemeldingen din er anonym og vil ikke bli besvart. Vi bruker den til å forbedre nettsidene. Hvis du vil ha svar fra oss, ta kontakt på telefon, e-post eller kundesenter på nett.