Kontraktskrav for lønns- og arbeidsvilkår

Vi har utarbeidet standardiserte kontraktskrav for lønns- og arbeidsvilkår, som kan brukes i alle relevante anskaffelser.

Kilde: DFØ

Kontraktskravene kan klippes og limes rett inn i egne kontrakter. Dersom dere ønsker kontraktskravene i en annen filtype, ta kontakt med arbeidslivskriminalitet@dfo.no

Siste versjon er versjon 2, oppdatert per januar 2020.

Vær oppmerksom på at DFØs standard kontraktskrav følger forskrift om lønns- og arbeidsvilkår. Dersom du ønsker grunnlag for å gjøre stedlig kontroll, må dette inntas i kontrakten. Du kan for eksempel innta følgende passus:

"Oppdragsgiver, samt eksterne kontrollører engasjert av oppdragsgiver, har rett til å foreta annonserte og uannonserte stedlige kontroller hos leverandøren, eventuelle underleverandører og ved lokasjonen hvor tjenesten utføres. En stedlig kontroll vil kunne inkludere innsyn i lønns- og personalsystemer."

Dersom kontrakten gjelder et område som reguleres av en allmenngjøringsforskrift, finner du mer informasjon på Arbeidstilsynets hjemmesider om hvilke krav som gjelder for deg som oppdragsgiver.  

Sist endret: 31. januar 2020

Oppdatert: 20. september 2021

Kontakt

Spørsmål om arbeidslivskriminalitet

Fant du det du lette etter?

Det beklager vi!

Hva lette du etter? Bruk gjerne stikkord