DFØ med webinarrekke om vekting av klima og miljø
DFØ følger nå opp de skjerpede kravene til klima og miljø i offentlige anskaffelser med en serie webinarer som går i dybden av hva dette betyr for ulike innkjøpskategorier.
DFØ følger nå opp de skjerpede kravene til klima og miljø i offentlige anskaffelser med en serie webinarer som går i dybden av hva dette betyr for ulike innkjøpskategorier.
Dette er et eksempel som viser hvordan Bærum kommune arbeider for å redusere eget matsvinn.
En ny kalkulator skal hjelpe offentlige virksomheter med å beregne, planlegge og følge opp klimafotavtrykket fra matvarer.
Få kunnskap om hvordan gjøre miljøvennlige valg ved kjøp av mat og måltidstjenester og hvorfor det er viktig å ta bærekraftshensyn i matanskaffelser.
Kalkulatoren hjelper deg med å beregne, planlegge og følge opp klimafotavtrykket fra mat og tiltak knyttet til klimavennlig mat.
Med enkle grep har Helse Nord-Trøndelag og sykehuset i Namsos fått kontroll på matsvinnet. Fra å kaste mat for to millioner i året (og betale for å få hentet matavfallet) tok kjøkkensjefen initiativ til å inkludere de ansatte i en matsvinndugnad.
Fire leverandører konkurrerer nå om å tilby de mest velsmakende, sunne og bærekraftige cateringrettene på UiO. Et resultat er at ultraprosesserte tortilla-wraps erstattes med tynnbrød som smaker bedre.