Bærekraftig kjøp av mat og måltidstjenester
Få kunnskap om hvordan gjøre miljøvennlige valg ved kjøp av mat og måltidstjenester og hvorfor det er viktig å ta bærekraftshensyn i matanskaffelser.
Få kunnskap om hvordan gjøre miljøvennlige valg ved kjøp av mat og måltidstjenester og hvorfor det er viktig å ta bærekraftshensyn i matanskaffelser.
Kalkulatoren hjelper deg med å beregne, planlegge og følge opp klimafotavtrykket fra mat og tiltak knyttet til klimavennlig mat.
Med enkle grep har Helse Nord-Trøndelag og sykehuset i Namsos fått kontroll på matsvinnet. Fra å kaste mat for to millioner i året (og betale for å få hentet matavfallet) tok kjøkkensjefen initiativ til å inkludere de ansatte i en matsvinndugnad.
I offentlege anskaffingar er det ikkje tillate å stille krav til lokalprodusert mat, eller at maten skal vere produsert i Noreg. Du kan derimot gjere andre grep for å sikre lokalprodusert mat.
En ny kalkulator skal hjelpe offentlige virksomheter med å beregne, planlegge og følge opp klimafotavtrykket fra matvarer.
Informasjon om prosess og innspill til nye krav til klimavennlig mat og lærlinger i anskaffelser av måltidstjenester. Frist for innspill er utløpt.
Dette er et eksempel som viser hvordan Bærum kommune arbeider for å redusere eget matsvinn.
Informasjon om prosess og innspill til krav til matsvinn i anskaffelser av måltidstjenester, matprodukter og hotellovernatting.
Informasjon om prosess og innspill til krav til måltidstjenester.